Tavuk Tantuni (Mükemmel Lezzet) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 paket tavuk göğsü
- Haşlamak için su
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı Kimyon
- Tuz
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- Kuyruk yağı
- 3 su bardağı un
- Tuz
- Su
- 2 adet domates
- 1 adet soğan
- 5 kısım marul
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tavukları küp küp doğruyoruz, tavada mühürleyip, biraz su ekleyip, pişiriyoruz.
- Suyunu çekince baharatlarını ekleyip, birazda kuyruk yağı ekleyip, pişirmeye devam ediyoruz.
- Zeytin yağını da ekleyip, 5 dakika daha pişiriyoruz, ocağı kapatıyoruz.
- Lavaş ekmeğini için olan gereçleri yoğurup, pişiriyoruz.
- Evvel tavuk harcını ısıtıp, ondan sonrasında soğan ve domates marulu ek edip, sarıyoruz herkese afiyet olsun.