Tavuk Tantuni

Neil

New member
Tavuk Tantuni Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet tavuk göğsü
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Soğan
  • 2 tatlı kaşığı sumak
  • Maydanoz
  • 2 adet domates
Sarmak için;

  • Lavaş
Tavuk Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Derin tavamıza sıvı yağ ekliyoruz.
  2. Küçük küçük doğradığımız tavuklarımızı da ekleyip kavuruyoruz.
  3. Kırmızı toz biber ve tuz da ekleyip kavura kavura pişiriyoruz.
  4. Soğanlarımızı küçük küçük doğrayıp içine sumak koyup elimizle ovalıyoruz.
  5. Maydanoz ve domateslerimizi küçük küçük doğruyoruz.
  6. Pişen tavuklarımızın yağına lavaşımızı bastırıp tabağımıza alıyoruz.
  7. sonrasındasında içine tavuk, maydanoz, soğan ve domateslerimizi de koyup dürüm yapıyoruz.
Tavuk Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı