Tavuk Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet tavuk göğsü
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Soğan
- 2 tatlı kaşığı sumak
- Maydanoz
- 2 adet domates
- Lavaş
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin tavamıza sıvı yağ ekliyoruz.
- Küçük küçük doğradığımız tavuklarımızı da ekleyip kavuruyoruz.
- Kırmızı toz biber ve tuz da ekleyip kavura kavura pişiriyoruz.
- Soğanlarımızı küçük küçük doğrayıp içine sumak koyup elimizle ovalıyoruz.
- Maydanoz ve domateslerimizi küçük küçük doğruyoruz.
- Pişen tavuklarımızın yağına lavaşımızı bastırıp tabağımıza alıyoruz.
- sonrasındasında içine tavuk, maydanoz, soğan ve domateslerimizi de koyup dürüm yapıyoruz.