Tavuk Wrap Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 adet tortilla ekmeği
- 1 adet tavuk fleto kuşbaşı
- 1 adet kapya biber
- 1 adet çarliston biber
- 1 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 kesim göbek salata
- 4 adet kornişon turşu
- Ketçap mayonez
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1er çay kaşığı kekik, kimyon, pulbiber, karabiber, toz biber ve tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce marine için tüm gereçleri karıştıralım ve tavukları ek edip buzdolabına kaldıralım.
- 4-5 saat dinlensin.
- Biberleri iri iri küp doğrayalım.
- Tavamıza 2 yemek kaşığı sıvı yağ kızdıralım ve doğranan biberleri ek edip bi iki dakika kavuralım.
- daha sonra marine ettiğimiz tavukları ek edelim.
- Önce yüksek suyunu salıp çektikten daha sonra kısık ateşte kavuralım.
- Pişince ocağı kapatalım.
- Soğan ı soyup ince ince jülyen doğrayalım.
- Göbek salata doğrayalım ve domatesi ince söğüş doğrayalım.
- Turşuyu uzunlamasına şerit doğrayalım.
- Ekmeğimize evvel bir ölçü tavuk alalım.
- daha sonra doğranan domates, soğan, göbek salata, turşu ek edelim.
- Ketçap mayonez sıkalım ve dürüm saralım.
- Tavukları mı bitene kadar bu sürece devam edelim.
- Servise hazırdır. Afiyet olsun.