Teramyağlı Meskende Tavuk Döner Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Kişi sayısına bakılırsa lavaş
- 1 kilo tavuk göğüs eti
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 5 diş sarımsak
- 4 tane domates
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- Köri
- Kimyon
- Tuz
- 200 gram teremyağ
- Dilimlenmiş domates
- Kıvırcık
- Kornişon tursu
- Patates kızartması
- 100 gram teremyağ
- 1 kaşık salça karabiber
- Pul biber
- Nane
- 1 adet sarımsak
- Köri
- Limon kabuğu rendesi
- 1 su bardağı su
- 2 adet patates
- En üst kısma mayonez ve ketçap
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuklu kısım hazırlanır. Tavuklar doğranır eritilmiş teremyağın ortasında kavrulur daha sonra küp doğranmış soğan atılır, kavrulur.
- Sırasıyla kırmızı biber, yeşil biber eklenir. Karabiber, pulbiber, kekik, köri, kimyon ve tuz eklenir, en son domates eklenip, hiç su eklenmeden kısık ateşte pişirilir.
- Dönerin sosu için teremyağ eritilir salça atılıp, kavrulur. Karabiber, pul biber, nane, köri eklenir. Yarım limondan daha az limon rendesi eklenir sarımsakta rendelenir 1 su bardağı su eklenir kaynamaya bırakılır.
- Bu sırada patates kızartması hazırlanır.
- Sıra döneri oluşturmada lavaşlar hazırlanan sosa batırılır hazırlanan tavuk domates kıvırcık kornişon tursu ve patates kızartması içine sırayla dizilir. En son ketçap ve mayonez eklenir, güzelce sarılır. Afiyet olsunnn.