Yoğurtlu Tantuni

Neil

New member
Yoğurtlu Tantuni Tanımı İçin Materyaller

İçi için;

  • 2 adet tavuk pirzola
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz pul biber
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 adet domates
  • Sarmak için 6 adet lavaş
Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım demet maydanoz
Altı için;

  • 1 kase süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
Yoğurtlu Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tavuk etini minik minik doğrayıp 5 dakika kadar haşlayın.
  2. çabucak sonrasında bir tavada yada sacda sıvı yağ ve toz bul biber ile pişirin.
  3. çabucak sonrasında içerisine koymak için domatesleri küp küp doğrayın, sumaklı soğan hazırlayın.
  4. Lavaşları pişen tavuğun yağı ve suyuna bastırarak ıslatın.
  5. Lavaşın içerisine tavuğu soğanı ve domatesleri koyup güzelce sarın ve iki parmak kalınlığında dilimleyin.
  6. Servis yapacağınız tabağa sarımsaklı yoğurdu yayın ve üzerine dilimlediğiniz lavaşları dizin.
  7. Son olarak da üzerine tereyağ ve maydanoz ekleyin.. Afiyet olsun.
Yoğurtlu Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı