Yoğurtlu Tantuni

Neil

New member
Yoğurtlu Tantuni Tanımı İçin Materyaller

  • 500 gram tavuk göğsü
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kara biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • 1 çay bardağı su
Başka materyaller;

  • 5 adet lavaş
  • 3 adet kırmızı soğan küçük küçük doğranmış
  • 3 adet domates küçük küçük doğranmış
Üzeri için;

  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 kol ince kıyılmış maydanoz
Yoğurtlu Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tavuk etini küçük küçük doğrayıp, uygun bir tavaya alıyoruz rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  2. çabucak sonrasında suyunu çekene kadar pişiriyoruz pişen etimize tereyağ, zeytinyağ, tuz ve baharatları ekleyip, karıştırıyoruz.
  3. 1 çay bardağı su ek edip 2 dk daha pişiriyoruz.
  4. Lavaşımızı etin üzerine koyup suyuna bandırıyoruz sonrasındasında ortasına tavuk eti domates soğan koyup dürüm formunda katlıyoruz, üç eşit modüle kesiyoruz, servis tabağına alıyoruz.
  5. Domates sosunu tavaya alıp, ocakta kaynatıyoruz ondan sonrasında dürümlerin üzerine gezdiriyoruz. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip zeytinyağ ve toz biberi ocakta kızdırıp, en son üzerine gezdiriyoruz.
  6. İnce kıyılmış maydanoz serpip, servis yapıyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Yoğurtlu Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı