Yoğurtlu Tantuni Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 500 gram tavuk göğsü
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kara biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
- 1 çay bardağı su
- 5 adet lavaş
- 3 adet kırmızı soğan küçük küçük doğranmış
- 3 adet domates küçük küçük doğranmış
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 1 su bardağı domates püresi
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 kol ince kıyılmış maydanoz
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuk etini küçük küçük doğrayıp, uygun bir tavaya alıyoruz rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- çabucak sonrasında suyunu çekene kadar pişiriyoruz pişen etimize tereyağ, zeytinyağ, tuz ve baharatları ekleyip, karıştırıyoruz.
- 1 çay bardağı su ek edip 2 dk daha pişiriyoruz.
- Lavaşımızı etin üzerine koyup suyuna bandırıyoruz sonrasındasında ortasına tavuk eti domates soğan koyup dürüm formunda katlıyoruz, üç eşit modüle kesiyoruz, servis tabağına alıyoruz.
- Domates sosunu tavaya alıp, ocakta kaynatıyoruz ondan sonrasında dürümlerin üzerine gezdiriyoruz. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip zeytinyağ ve toz biberi ocakta kızdırıp, en son üzerine gezdiriyoruz.
- İnce kıyılmış maydanoz serpip, servis yapıyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.