Et Dürüm

Neil

New member
Et Dürüm Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet lavaş (Kişi sayısına nazaran)
  • Yarım kilo et (Minik minik doğranmış)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (Piştikten daha sonra)
  • 1 su bardağı sıcak su (Piştikten daha sonra)
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz
  • Kırmızı pulbiber
  • Karabiber
  • Kekik
Dürüm salatası için;

  • 1 tutam maydanoz
  • 4 kısım marul
  • 2 adet domates (Kabuğu soyulmuş)
  • 1 kase kornişon turşu
  • Kaşar peyniri
  • 1 kase mor lahana turşusu
  • 1 adet limon (İçine damlatmak için)
Et Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Etleri minik minik doğrayıp tenceremize alalım kapağını kapatıp altını kısalım.
  2. Suyunu salıp çekinceye kadar denetimli pişirelim.
  3. Etler kendi suyunu çekince bir bardak su dökelim kapağı kapalı biçimde onu çeksin şayet pişmediyse bir daha su dökelim etler yumuşayana kadar bu sürece devam edelim.
  4. Etlerimiz pişince içine sıvı yağ ve sıcak su dökelim baharatlarını da ekleyip birkaç dakika pişirelim, altını kapatalım.
  5. İçine katacağımız materyaller için ise ince kıyılmış maydanozu ve marulu, kabukları soyulmuş domatesi, ince kesilmiş kornişon turşu ve kaşarı hazırlayalım.
  6. Birleştirme sürecinde ise; etlerimizi en evvel biraz tiftelim ve altını yakalım iki dakika ısıtalım.
  7. Lavaşımızı güzelce içine yerleştirip bastırarak yağından emdirelim.
  8. Sırasıyla etimizi, hazırlamış olduğumuz gereçleri lavaşımıza dizelim en son üzerine kaşar dilimlerini koyup limonunu sıkıp, kenarlarını katlayarak saralım tost makinasında kaşarlar eriyene kadar kızartalım.
  9. Yanında patates kızartması ve salata ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
    🙂
    .
Et Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı