Et Dürüm Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 6 adet lavaş (Kişi sayısına nazaran)
- Yarım kilo et (Minik minik doğranmış)
- Yarım su bardağı sıvı yağ (Piştikten daha sonra)
- 1 su bardağı sıcak su (Piştikten daha sonra)
- Toz kırmızı biber
- Tuz
- Kırmızı pulbiber
- Karabiber
- Kekik
- 1 tutam maydanoz
- 4 kısım marul
- 2 adet domates (Kabuğu soyulmuş)
- 1 kase kornişon turşu
- Kaşar peyniri
- 1 kase mor lahana turşusu
- 1 adet limon (İçine damlatmak için)
Not EkleTarifi Yazdır
- Etleri minik minik doğrayıp tenceremize alalım kapağını kapatıp altını kısalım.
- Suyunu salıp çekinceye kadar denetimli pişirelim.
- Etler kendi suyunu çekince bir bardak su dökelim kapağı kapalı biçimde onu çeksin şayet pişmediyse bir daha su dökelim etler yumuşayana kadar bu sürece devam edelim.
- Etlerimiz pişince içine sıvı yağ ve sıcak su dökelim baharatlarını da ekleyip birkaç dakika pişirelim, altını kapatalım.
- İçine katacağımız materyaller için ise ince kıyılmış maydanozu ve marulu, kabukları soyulmuş domatesi, ince kesilmiş kornişon turşu ve kaşarı hazırlayalım.
- Birleştirme sürecinde ise; etlerimizi en evvel biraz tiftelim ve altını yakalım iki dakika ısıtalım.
- Lavaşımızı güzelce içine yerleştirip bastırarak yağından emdirelim.
- Sırasıyla etimizi, hazırlamış olduğumuz gereçleri lavaşımıza dizelim en son üzerine kaşar dilimlerini koyup limonunu sıkıp, kenarlarını katlayarak saralım tost makinasında kaşarlar eriyene kadar kızartalım.
- Yanında patates kızartması ve salata ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.