Fırında Kabak Mücver Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
.
Püf nokta: kabak suyunu salan bir eser bu yüzden yağlı kağıdımızı sıvı yağ ile yağlıyoruz. Bu sayede yapışmasına mahzur oluyoruz.
Not: meskende dereotu olmadığından dereotu kullanamadım. Dereotu mücvere fazlaca yakışan bir eser. Konutunuzda var ise kullanabilirsiniz.
Tavsiye: yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Fırında Kabak Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 adet kabak
- 2 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı mısır unu
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Dereotu
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kabağımızı rendeliyoruz ve suyunu sıkıyoruz.
- ondan sonrasında patates ve havucu rendeleyip suyunu sıkıyoruz. Kenara alıyoruz.
- Soğanı küçük küçük doğruyoruz.
- Ayrı bir kapta yumurta ve sıvı yağı çırpıyoruz.
- Ardından mısır unu, un ve kabartma tozunu katıp karıştırıyoruz.
- Kenara aldığımız kabak, patates, havuç ve soğanı ekleyip baharatlarını koyup güzelce harmanlıyoruz.
- Fırın tepsisine yağlı kağıdımızı seriyoruz. İsteğe bağlı ölçüde karışımımı döküyoruz.
- 200 derecede 20-25 dakika pişmeye bırakıyoruz.
Püf nokta: kabak suyunu salan bir eser bu yüzden yağlı kağıdımızı sıvı yağ ile yağlıyoruz. Bu sayede yapışmasına mahzur oluyoruz.
Not: meskende dereotu olmadığından dereotu kullanamadım. Dereotu mücvere fazlaca yakışan bir eser. Konutunuzda var ise kullanabilirsiniz.
Tavsiye: yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Fırında Kabak Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı