Fırında Kabak Mücver Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
.
Püf nokta: kabak suyunu salan bir eser bu yüzden yağlı kağıdımızı sıvı yağ ile yağlıyoruz. Bu sayede yapışmasına mahzur oluyoruz.
Not: meskende dereotu olmadığından dereotu kullanamadım. Dereotu mücvere fazlaca yakışan bir eser. Konutunuzda var ise kullanabilirsiniz.
Tavsiye: yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Fırında Kabak Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
								- 2 adet kabak
 - 2 adet havuç
 - 1 adet patates
 - 1 adet soğan
 - 2 adet yumurta
 - 1 su bardağı un
 - 1 çay bardağı mısır unu
 - 3 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 çay kaşığı kabartma tozu
 - Dereotu
 - Tuz
 - Karabiber
 - Pul biber
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kabağımızı rendeliyoruz ve suyunu sıkıyoruz.
 - ondan sonrasında patates ve havucu rendeleyip suyunu sıkıyoruz. Kenara alıyoruz.
 - Soğanı küçük küçük doğruyoruz.
 - Ayrı bir kapta yumurta ve sıvı yağı çırpıyoruz.
 - Ardından mısır unu, un ve kabartma tozunu katıp karıştırıyoruz.
 - Kenara aldığımız kabak, patates, havuç ve soğanı ekleyip baharatlarını koyup güzelce harmanlıyoruz.
 - Fırın tepsisine yağlı kağıdımızı seriyoruz. İsteğe bağlı ölçüde karışımımı döküyoruz.
 - 200 derecede 20-25 dakika pişmeye bırakıyoruz.
 
Püf nokta: kabak suyunu salan bir eser bu yüzden yağlı kağıdımızı sıvı yağ ile yağlıyoruz. Bu sayede yapışmasına mahzur oluyoruz.
Not: meskende dereotu olmadığından dereotu kullanamadım. Dereotu mücvere fazlaca yakışan bir eser. Konutunuzda var ise kullanabilirsiniz.
Tavsiye: yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Fırında Kabak Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı