Fırında Kabak Mücver

Neil

New member
Fırında Kabak Mücver Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Fırında Kabak Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle kabağımızı rendeliyoruz ve suyunu sıkıyoruz.
  2. ondan sonrasında patates ve havucu rendeleyip suyunu sıkıyoruz. Kenara alıyoruz.
  3. Soğanı küçük küçük doğruyoruz.
  4. Ayrı bir kapta yumurta ve sıvı yağı çırpıyoruz.
  5. Ardından mısır unu, un ve kabartma tozunu katıp karıştırıyoruz.
  6. Kenara aldığımız kabak, patates, havuç ve soğanı ekleyip baharatlarını koyup güzelce harmanlıyoruz.
  7. Fırın tepsisine yağlı kağıdımızı seriyoruz. İsteğe bağlı ölçüde karışımımı döküyoruz.
  8. 200 derecede 20-25 dakika pişmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun :).

Püf nokta: kabak suyunu salan bir eser bu yüzden yağlı kağıdımızı sıvı yağ ile yağlıyoruz. Bu sayede yapışmasına mahzur oluyoruz.

Not: meskende dereotu olmadığından dereotu kullanamadım. Dereotu mücvere fazlaca yakışan bir eser. Konutunuzda var ise kullanabilirsiniz.

Tavsiye: yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Fırında Kabak Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı