Hamburger Ekmeği Ve Köftesi

Neil

New member
Hamburger Ekmeği Ve Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 paket instant maya yahut 1 paket yaş maya
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 4 su bardağı (200 ml) un (4 bardak kontrollü eklenmeli)
Köfte için;

  • 500 gram kıyma (oldukça yağlı olmasın)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Hamburger Ekmeği Ve Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bir kaba kıymayı alıp üzerine yumurta, pekmez, galeta ununu, tuz ve karabiberi ek edelim. Yoğurarak materyallerin birbirine karışmasını sağlayalım.
  2. Güzelce yoğurduktan daha sonra. Köfte harcımızı 9 modüle ayıralım. Yarım kilodan 9 tane hamburger köftesi rahat çıkıyor. Ölçüsü kişi sayısına göre kendiniz ayarlayabilirsiniz.
  3. Elimizle evvel top haline getirip üzerine bastırarak, mümkün olduğunca daire hali verelim.
  4. Un haricinde materyaller yoğurma kabına alınıp karıştırılır (sütümüzü yavaşça el yakmayacak biçimde ılık yapmalıyız.
  5. Diğer malzemelerimizde oda ısısında olmalı. hamurumuzun hoş mayalanabilmesi için) Yavaş yavaş un eklenir ve yumusak bir hamur elde edilip mayalanmaya bırakılır.
  6. Mayalanan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde yuvarlak bezeler yapılır. Ortalama 9 ekmek çıkacaktır. Hamurumuzu dokuz eşit modüle bölebilirsiniz.
  7. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklı dizilir. Yarım saat, 45 dk kadar üzeri kapalı bir biçimde tepsi mayası yapılır.
  8. Son olarak üzerine yumurta sarısı sürerek 220 derece fanlı ayarda kızarsana kadar pişirilir. Hamburger ekmeklerimiz hazır. Dilerseniz sandviç ekmeği olarak da tüketebilirsiniz.
  9. Önceden ısıttığımız tavamıza birazcık yağ ekleyip köftelerimizi kızartalım. ondan sonrasında dilediğimiz üzere içine gereçleri ekleyip Ekmeklerimizin ortasına koyalım ve servis yapalım.
Hamburger Ekmeği Ve Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı