Hamburger Ekmeği Ve Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- Yarım su bardağı yoğurt
 - Yarım su bardağı sıvı yağ
 - 1 su bardağı süt
 - 1 adet yumurta akı
 - 1 paket instant maya yahut 1 paket yaş maya
 - 1,5 tatlı kaşığı tuz
 - 1,5 yemek kaşığı şeker
 - 4 su bardağı (200 ml) un (4 bardak kontrollü eklenmeli)
 
- 500 gram kıyma (oldukça yağlı olmasın)
 - 1 adet yumurta
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 2 yemek kaşığı galeta unu
 - 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kaba kıymayı alıp üzerine yumurta, pekmez, galeta ununu, tuz ve karabiberi ek edelim. Yoğurarak materyallerin birbirine karışmasını sağlayalım.
 - Güzelce yoğurduktan daha sonra. Köfte harcımızı 9 modüle ayıralım. Yarım kilodan 9 tane hamburger köftesi rahat çıkıyor. Ölçüsü kişi sayısına göre kendiniz ayarlayabilirsiniz.
 - Elimizle evvel top haline getirip üzerine bastırarak, mümkün olduğunca daire hali verelim.
 - Un haricinde materyaller yoğurma kabına alınıp karıştırılır (sütümüzü yavaşça el yakmayacak biçimde ılık yapmalıyız.
 - Diğer malzemelerimizde oda ısısında olmalı. hamurumuzun hoş mayalanabilmesi için) Yavaş yavaş un eklenir ve yumusak bir hamur elde edilip mayalanmaya bırakılır.
 - Mayalanan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde yuvarlak bezeler yapılır. Ortalama 9 ekmek çıkacaktır. Hamurumuzu dokuz eşit modüle bölebilirsiniz.
 - Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklı dizilir. Yarım saat, 45 dk kadar üzeri kapalı bir biçimde tepsi mayası yapılır.
 - Son olarak üzerine yumurta sarısı sürerek 220 derece fanlı ayarda kızarsana kadar pişirilir. Hamburger ekmeklerimiz hazır. Dilerseniz sandviç ekmeği olarak da tüketebilirsiniz.
 - Önceden ısıttığımız tavamıza birazcık yağ ekleyip köftelerimizi kızartalım. ondan sonrasında dilediğimiz üzere içine gereçleri ekleyip Ekmeklerimizin ortasına koyalım ve servis yapalım.