Hamburger Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 300 gram kıyma
- 4 adet hamburger ekmeği
- 2 adet domates
- 4 yaprak marul
- 8 dilim pastırma
- 8 dilim kaşar peyniri
- Ketçap
- Mayonez
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı reyhan
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığından az karabiber
- 1 çay kaşığı biberiye
- 1 tutam kimyon
- 1 tatlı kaşığından az tuz
- 5 yemek kaşığı galeta unu
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıymanın içine bütün harç gereçleri katıp düzgünce yoğuruyoruz. Köftenin ne kadar kalınlıkta olmasını istiyorsak o büyüklükte kıymadan alıp elimizle daire formu veriyoruz.
- ondan sonrasında ısıtılmış bir tavada köfteleri pişiriyoruz.
- Ayrı bir tavada da pastırmaları pişiriyoruz.
- Köfteler pişince ocağı kapatıyoruz ve köfteleri tavadan almadan köftelerin üzerine kaşar peynir koyuyoruz ki peynirler köftenin sıcağıyla erisin.
- sonrasındasında hamburger ekmeğinin tabanına ketçap ve mayonez sürüyoruz,.
- Üzerine 1 adet köftemizi koyuyoruz.
- Köftenin üzerine marul, marulun üzerine de 2 adet ince kesilmiş domates koyuyoruz.
- En son pastırmaları koyuyoruz.
- Hamburgerin üst ekmeğine de bir daha ketçap ve mayonez sürerek kapatıyoruz.
- Patates kızartmasıyla servis ediyoruz.
Miss üzere oluyor, artık dışarıdan almaya son
Afiyetler olsun