Hamburger

Neil

New member
Hamburger Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kilo kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz
İçi için

  • Domates
  • Soğan
  • Marul (olmasada olur)
  • Cheddar( ben kaşar kullandım)
  • Hamburger ekmeği
Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Etimizi birinci olarak hazırlıyoruz.
  2. Soğanı ve sarımsağı blenderden geçirelim suyunu sıkalım.
  3. Ardından hardalı pekmezi galete ununu ve başka bütün materyalleri ekleyip yoğuralım.
  4. Hamburger ekmeğinizin büyüklüğünden biraz daha büyük etleri yuvarlayıp elimizle yuvarlak form verelim.
  5. Etler aslına bakarsanız çekip küçülüyor etin yağında da soğanı karamelize edelim.
  6. Bu ortada etimiz güzelce pişerken diğer tavada ekmeğimizi ısıtalım etimizin pişen tarafına peyniri koyalım erisin.
  7. Ekmeğin alt kısmına ketçap dökelim.
  8. Eti yuvarlak kestiğimiz domatesi soğanı marulu üstüne koyalım ve başka ekmeğe de mayonez sıkalım hamburgerimiz hazır şimdiden afiyet olsun
    🤤
    .
Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı