Hamburger Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 500 gram kilo kıyma
- 1 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- Karabiber
- Tuz
- Domates
- Soğan
- Marul (olmasada olur)
- Cheddar( ben kaşar kullandım)
- Hamburger ekmeği
Not EkleTarifi Yazdır
- Etimizi birinci olarak hazırlıyoruz.
- Soğanı ve sarımsağı blenderden geçirelim suyunu sıkalım.
- Ardından hardalı pekmezi galete ununu ve başka bütün materyalleri ekleyip yoğuralım.
- Hamburger ekmeğinizin büyüklüğünden biraz daha büyük etleri yuvarlayıp elimizle yuvarlak form verelim.
- Etler aslına bakarsanız çekip küçülüyor etin yağında da soğanı karamelize edelim.
- Bu ortada etimiz güzelce pişerken diğer tavada ekmeğimizi ısıtalım etimizin pişen tarafına peyniri koyalım erisin.
- Ekmeğin alt kısmına ketçap dökelim.
- Eti yuvarlak kestiğimiz domatesi soğanı marulu üstüne koyalım ve başka ekmeğe de mayonez sıkalım hamburgerimiz hazır şimdiden afiyet olsun