Hatay Yöntemi Tavuk Dürüm Tanımı İçin Malzemeler
Lavaş için;
Not EkleTarifi Yazdır
								Lavaş için;
- 2 su bardağı su
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - Yarım su bardağı su
 
- Kemiksiz tavuk but 3 parça
 - 3 yemek kaşığı zeytinyağ
 - 1 yemek kaşığı yoğurt
 - 1 tatlı kaşığı salça
 - 1 çay kaşığı tuz
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 1 çay kaşığı kekik
 - 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 
- Tereyağ
 - 1 yemek kaşığı salça
 
- Kornişon turşu
 - 1 adet domates
 - Patates kızartması
 - Marul
 - Sarımsaklı mayonez
 
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel lavaş hamurunu hazırlayalım.
 - Bir kaba un, su ,tuz atıp güzelce yoğuralım.
 - Hamurumuz bi 20 dk beklesin kenarda.
 - sonrasındasında tavukları zeytinyağ, yoğurt, salça, tuz ,karabiber ,kekikten yaptığımız sosumuzla bir hoş marine edelim.
 - Streçe yuvarlak biçimde yapıp dondurucuya atalım.
 - Tereyağını bir tencere de eritip üstüne salça ve yarım çay bardağı su ile kaynatıp altını kapatalım.
 - Kornişon domates marulu istediğiniz biçimde doğrayıp kenara alalım.
 - Bende sarımsaklı mayonez yoktu bu yüzden 1 diş sarımsak ezip mayonez ile karıştırarak yaptım.
 - Tüm gereçler hazırsa yapma basamağına geçelim.
 - Tavukları ince ince döner biçiminde kesip tavada pişirelim .
 - Hamur lavaşlarını açıp yanmaz tavada pişirelim.
 - Lavaşların bir yüzüne salçalı sosu bir hoş yayalım, çabucak sonrasında sarımsaklı mayonez ,marul, turşu ,domates ,patates kızartması ve tavukları ekleyelim.
 - Dürüm haline getirelim. Afiyet olsun.