Evde Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
Lavaş hamuru için;
Not EkleTarifi Yazdır
								Lavaş hamuru için;
- 2.5 su bardağı un
 - 1 çay kaşığı tuz ve az bir şey kaşığın ucuyla daha tuz
 - Yeteri kadar su
 
- 150 gram tavuk göğsü
 - 6 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 çay kaşığı pul biber
 - 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 - Yarım çay kaşığı kimyon ve karabiber
 - Tuz
 
- Yarım halka soğan
 - Maydanoz
 - Yarım domates
 - Patates cips
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım.
 - Derin bir kaba un, su, tuz alınır ele yapışmayan sert bir hamur elde edilir.
 - 10 dk dinlenmeye bırakılır. (ben bu ölçülerde 4 lavaş elde ettim. )
 - 4 bezeye ayrılır ve açılır, tavada gerili önlü pişirin.
 - Tavukları küçük küp biçiminde doğrayalım.
 - Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su koyup haşlamaya bırakalım.
 - Tavuklar haşlanırken soğanları söğüş doğrayalım, bir tutam maydanoz ve domatesi de doğrayalım kenara alalım.
 - Haşlanan tavukları süzelim suyunu dökmeyelim daha sonra lazım olacak.
 - Geniş bir tencereye sıvı yağı alalım kızmaya başlayınca baharatları ekleyelim.
 - ondan sonrasında tavuklarımızı ekleyip karıştıralım, tavuk suyumuzdan 1 kepçe su ekleyelim bu türlü denetimli ekleyelim yaklaşık 1 su bardağı kadar tavuk suyu eklemiş olalım. Tavuk içimiz hazır
	
	
		
		
	
	.
	 - Lavaşımızı tencereye tavukların üzerine serip bastırıyoruz yağlanmış olmalı, daha sonra yeteri kadar tavuk koyup sırasıyla soğan, maydanoz, domates, patates kızartması koyulup sarılır.
 - Yanında ayran ve tuşuyla fazlaca hoş gidiyor şimdiden afiyet olsun 
	
	
		
		
	
	.