Evde Nefis Et Döner Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kilo dana eti
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 adet küçük soğan (rendelenmiş sulu bir biçimde)
- Tuz
- Karabiber
- Kekik yada fesleğen
- 1 çay bardağı süt
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün etimizi buzlu bir biçimde ince olacak biçimde doğruyoruz ve bir kevgirin içine koyuyoruz buzu ve kanı akması için dilerseniz 1 geceden yapıp dolaba koyup hazırca marine edebilirsiniz.
- Marinesi için yağ, sirke, suyuyla bir arada rendelenmiş soğan, tuz ve baharatları karıştırıp etlerimizi içine koyalım ve harmanlayalım.
- daha sonra üstüne sütümüzü dökelim bunun niçini zeytinyağın donmaması için koyuyoruz ve bu marine etin bütün sonunu ve sertliğini giderecek.
- daha sonra 5-6 saat dolabta bekletelim ve bir tavayı ısıtıp içine iç yağı yahut kuyruk yağı eritip etimizi içine koyup güzelce kavuralım.
- Sulandıktan daha sonra biraz altını kısalım ve orta ara karıştırarak pişirelim. Suyunu çektikten daha sonra susuz düzgünce kavuralım.
- İçine 2 yemek kaşığı tereyağ koyup birazdaha kavuralım.
- Biraz tadına bakıp tuz ekliye bilirsiniz birazdaha kavurduktan daha sonra altını kapatıp dürüme geçebiliriz. Bunun için ister lavaşta ister somon ekmekte yapabilirsiniz.
- Lavaşta yapacaksanız biraz etin yağına bandırıp içine soğan salatası yada gavurdağı salatası koyup yanına da eti koyup saralım ve servise hazır edelim dilerseniz tabakta servis yapabilirsiniz.