Evde Nefis Et Döner Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 1 kilo dana eti
 
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
 - 2 yemek kaşığı sirke
 - 1 adet küçük soğan (rendelenmiş sulu bir biçimde)
 
- Tuz
 - Karabiber
 - Kekik yada fesleğen
 - 1 çay bardağı süt
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün etimizi buzlu bir biçimde ince olacak biçimde doğruyoruz ve bir kevgirin içine koyuyoruz buzu ve kanı akması için dilerseniz 1 geceden yapıp dolaba koyup hazırca marine edebilirsiniz.
 - Marinesi için yağ, sirke, suyuyla bir arada rendelenmiş soğan, tuz ve baharatları karıştırıp etlerimizi içine koyalım ve harmanlayalım.
 - daha sonra üstüne sütümüzü dökelim bunun niçini zeytinyağın donmaması için koyuyoruz ve bu marine etin bütün sonunu ve sertliğini giderecek.
 - daha sonra 5-6 saat dolabta bekletelim ve bir tavayı ısıtıp içine iç yağı yahut kuyruk yağı eritip etimizi içine koyup güzelce kavuralım.
 - Sulandıktan daha sonra biraz altını kısalım ve orta ara karıştırarak pişirelim. Suyunu çektikten daha sonra susuz düzgünce kavuralım.
 - İçine 2 yemek kaşığı tereyağ koyup birazdaha kavuralım.
 - Biraz tadına bakıp tuz ekliye bilirsiniz birazdaha kavurduktan daha sonra altını kapatıp dürüme geçebiliriz. Bunun için ister lavaşta ister somon ekmekte yapabilirsiniz.
 - Lavaşta yapacaksanız biraz etin yağına bandırıp içine soğan salatası yada gavurdağı salatası koyup yanına da eti koyup saralım ve servise hazır edelim dilerseniz tabakta servis yapabilirsiniz.