Pratik Hamburger

Neil

New member
Pratik Hamburger Tanımı İçin Malzemeler

Ekmeği için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 buçuk bardak un
  • Üzeri için susam
Köftesi için;

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 2 orta uzunluk soğan
  • 1 yumurta
  • Tuz,karabiber, pulbiber, köfte baharatı, kimyon
Fırında patates için;

  • 6 adet orta uzunluk patates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Pulbiber, kekik
Pratik Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Ekmek için;Maya, şeker, ılık su ve sütü yoğurma kabına alınır ve karıştırılır.
  2. Maya eriyip kabarınca üzerine sıvı yağ, yumurta, tuz eklenir. Unu azar azar ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
  3. Kabın üzerine sıcak tutacak bir bez örtüp 1 saat kadar mayalanması için bekletelim.
  4. Kabaran hamurun havasını alıp biraz daha yoğuralım ve yumurta büyüklüğünde modüllere ayıralım.
  5. Aralarında boşluk bırakarak yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim.
  6. Üzerine bir fırça sayesinde süt yahut sıvı yağ sürüp susam ekleyelim.
  7. 200° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  8. Köftesi için;Uygun bir kaba kıyma, yumurta, galeta unu ve baharatları alalım.
  9. Robottan geçirdiğimiz soğan, yeşil biber, sarımsak ve maydanozu da kıymanın üzerine ekleyip güzelce yoğuralım.
  10. Uygun kavanoz kapağına streçfilm koyup ortasına da köftesini koyup8 form verelim. Ben çocuklarım için küçük büyükler için de büyük kapak kullandım.
  11. Şekil verdiğimiz köfteleri buzdolabında en az yarım saat dinlendirelim.
  12. Fazla gelen köftelerime fırın yemeği yapmak için biçim verip buzluğa kaldırdım size de fikir olabilir.
  13. Uygun bir tava ocağa alınıp ısıtılıp gereğince ısınan tavaya köftelerimizi yerleştirip pişirelim.
  14. Pişen köftelerin üzerine chedar peynir ve ikiye böldüğümüz ekmeğin üstüyle kapatalım.
  15. Hamburgerlerin içini ketçap,mayonez,kıvırcık ile servis edebilirsiniz.
  16. Fırında patates için;Kabuklarını soyup yıkadığımız patatesleri bölüp tepsiye alıyoruz.
  17. Üzerine zeytinyağı tuz ve baharatları koyup karıştırıyoruz.
  18. 200° fırına verip 45 dk kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Pratik Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı