Pratik Hamburger Tanımı İçin Malzemeler
Ekmeği için;
Not EkleTarifi Yazdır
								Ekmeği için;
- 1 su bardağı ılık süt
 - 1 su bardağı su
 - Yarım çay bardağı sıvı yağ
 - 1 adet yumurta
 - 1 paket instant maya
 - 1 yemek kaşığı toz şeker
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 5 buçuk bardak un
 - Üzeri için susam
 
- 500 gram kıyma
 - 2 adet yeşil biber
 - 1 su bardağı galeta unu
 - 1 tutam maydanoz
 - 2 diş sarımsak
 - 2 orta uzunluk soğan
 - 1 yumurta
 - Tuz,karabiber, pulbiber, köfte baharatı, kimyon
 
- 6 adet orta uzunluk patates
 - 3 yemek kaşığı zeytinyağı
 - Pulbiber, kekik
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Ekmek için;Maya, şeker, ılık su ve sütü yoğurma kabına alınır ve karıştırılır.
 - Maya eriyip kabarınca üzerine sıvı yağ, yumurta, tuz eklenir. Unu azar azar ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
 - Kabın üzerine sıcak tutacak bir bez örtüp 1 saat kadar mayalanması için bekletelim.
 - Kabaran hamurun havasını alıp biraz daha yoğuralım ve yumurta büyüklüğünde modüllere ayıralım.
 - Aralarında boşluk bırakarak yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim.
 - Üzerine bir fırça sayesinde süt yahut sıvı yağ sürüp susam ekleyelim.
 - 200° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
 - Köftesi için;Uygun bir kaba kıyma, yumurta, galeta unu ve baharatları alalım.
 - Robottan geçirdiğimiz soğan, yeşil biber, sarımsak ve maydanozu da kıymanın üzerine ekleyip güzelce yoğuralım.
 - Uygun kavanoz kapağına streçfilm koyup ortasına da köftesini koyup8 form verelim. Ben çocuklarım için küçük büyükler için de büyük kapak kullandım.
 - Şekil verdiğimiz köfteleri buzdolabında en az yarım saat dinlendirelim.
 - Fazla gelen köftelerime fırın yemeği yapmak için biçim verip buzluğa kaldırdım size de fikir olabilir.
 - Uygun bir tava ocağa alınıp ısıtılıp gereğince ısınan tavaya köftelerimizi yerleştirip pişirelim.
 - Pişen köftelerin üzerine chedar peynir ve ikiye böldüğümüz ekmeğin üstüyle kapatalım.
 - Hamburgerlerin içini ketçap,mayonez,kıvırcık ile servis edebilirsiniz.
 - Fırında patates için;Kabuklarını soyup yıkadığımız patatesleri bölüp tepsiye alıyoruz.
 - Üzerine zeytinyağı tuz ve baharatları koyup karıştırıyoruz.
 - 200° fırına verip 45 dk kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.