Tantuni Tavuk Eti Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 modül tavuk göğsü
- 3-4 adet domates
- Soğan
- İstenilen ölçüde maydonoz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarın su bardağı su
- Lavaş
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuk etlerini fazlaca minik doğrayalım.
- yavaşça yağladığımız tencereye atıp suyunu çekinceye kadar ortada karıştırarak kapağı kapalı bir biçimde pişirelim.
- Suyunu çekince zeytinyağı, 1. 5 tatlı kaşığı toz kırmızı biber ve damak tadınıza bakılırsa tuz ek edebilirsiniz.
- Güzelce karıştırıp 1 çay bardağından biraz az su ek edelim ve altını kısıp kapağını kapatalım.
- Başka taraftan soğan domates ve maydanozları doğrayıp servis tabaklarına koyalım.
- Pişmiş durumda olan tantuninin kapağını açıp suyunu çekip çekmediğini denetim edelim, yeteri kadar çekmişse servise hazır demektir. Tam buğdaylı lavaşı tercih ettim. Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun. ????.