Tantuni Tavuk Eti

Neil

New member
Tantuni Tavuk Eti Tanımı İçin Gereçler

  • 2 modül tavuk göğsü
  • 3-4 adet domates
  • Soğan
  • İstenilen ölçüde maydonoz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarın su bardağı su
  • Lavaş
Tantuni Tavuk Eti Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tavuk etlerini fazlaca minik doğrayalım.
  2. yavaşça yağladığımız tencereye atıp suyunu çekinceye kadar ortada karıştırarak kapağı kapalı bir biçimde pişirelim.
  3. Suyunu çekince zeytinyağı, 1. 5 tatlı kaşığı toz kırmızı biber ve damak tadınıza bakılırsa tuz ek edebilirsiniz.
  4. Güzelce karıştırıp 1 çay bardağından biraz az su ek edelim ve altını kısıp kapağını kapatalım.
  5. Başka taraftan soğan domates ve maydanozları doğrayıp servis tabaklarına koyalım.
  6. Pişmiş durumda olan tantuninin kapağını açıp suyunu çekip çekmediğini denetim edelim, yeteri kadar çekmişse servise hazır demektir. Tam buğdaylı lavaşı tercih ettim. Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun. ????.
Tantuni Tavuk Eti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı