Tantuni Tavuk Eti Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
								- 2 modül tavuk göğsü
 - 3-4 adet domates
 - Soğan
 - İstenilen ölçüde maydonoz
 - 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - Yarım çay bardağı zeytinyağı
 - Yarın su bardağı su
 - Lavaş
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuk etlerini fazlaca minik doğrayalım.
 - yavaşça yağladığımız tencereye atıp suyunu çekinceye kadar ortada karıştırarak kapağı kapalı bir biçimde pişirelim.
 - Suyunu çekince zeytinyağı, 1. 5 tatlı kaşığı toz kırmızı biber ve damak tadınıza bakılırsa tuz ek edebilirsiniz.
 - Güzelce karıştırıp 1 çay bardağından biraz az su ek edelim ve altını kısıp kapağını kapatalım.
 - Başka taraftan soğan domates ve maydanozları doğrayıp servis tabaklarına koyalım.
 - Pişmiş durumda olan tantuninin kapağını açıp suyunu çekip çekmediğini denetim edelim, yeteri kadar çekmişse servise hazır demektir. Tam buğdaylı lavaşı tercih ettim. Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun. ????.