Tavuklu Taco Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 6 adet piliç kalça
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 adet sivri biber
- 1 adet kapya
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay kaşığı köri
- 6 adet lavaş
- Kaşar rendesi
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanları küp küp doğrayın. Zeytinyağı ile biraz kavurun.
- Sarımsak rendesi de ekleyip kavurun.
- Sivri ve kapya biberleri de küp küp doğrayın biberler ölene kadar kavurun.
- Sotelik doğradığımız tavukları da suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- İri doğranmış domates ve salçayı ek edin. Tuz ve karabiberi ekleyip tavuklar pişene ve domatesler özleşene kadar kavurun. En son köriyi de ekleyip, altını kapatın.
- Lavaşları nescafe fincanı ile kesip, içine soteyi koyun.
- Açılmayacak biçimde borcama dizin.
- 200 derece fırında lavaş kızarana kadar pişirin.
- Çıkarıp üzerine kaşar peyniri rendesi de ekleyip peynirler eriyene kadar pişirin. Afiyet olsun.